Kamppanjat

maanantai 12. elokuuta 2013

Kaiken alku


Vuosi 2036. Saamme nauttia kapitalismin hedelmistä - vapaat markkinat ja runsas tuotekehitys ovat tuoneet teknologian erottamattomaksi osaksi elämäämme. Asiat, joista haaveiltiin 15 vuotta sitten, ovat nyt todellisuutta - nopeat tietoliikenneyhteydet ulottuvat maapallon joka kolkkaan radiomastojen ja viestintäpallojen välityksellä, virtuaalitodellisuus on arkipäivää ja ihmistä parannellaan implantein. Sotilaat käyttävät elektropolymeeri-rakenteisia mekanisoituja panssareita ja jättikokoisia walker-sotakoneita - kuten aina historian saatossa, sotateknologia marssii kehityksen kärjessä.


Kaikki ei ole kuitenkaan ruusuista - vaalibudjettien kasvaessa kasvamistaan riippumaton politiikka on historiaa ja demokratiassa puhuvat eurot ja dollarit, eivät kansalaiset. Sopimuksien ja lupausten sitomat poliitikot ovat tehneet hallituksista tehottomia ja korruptoituneita - eivätkä pysty taistelemaan jatkuvasti nousevaa terrorismia vastaan. Voidakseen voittaa jatkuvasti kasvavan, ideologisista erimielisyyksistä nousevan militantin islamistiterrorismin kansallisvaltiot ovat luovuttaneet enemmän ja ennemmän vallastaan YK:lle.

Mutta YK:kin on vastuullinen jäsenhallituksilleen, ja niin sen kädet ovat usein sidotut. Niinpä perustettiin UNISOG (United nations independent special operations group), joka on ei ole vastuullinen kenellekkään, jonka olemassaoloa ei tunnusteta ja jonka budjetti on salainen. Nämä erikoisjoukot operoivat vedenalaisilta tukialuksilta ja panevat henkensä peliin kun politiikka ei riitä ja raha sitoo hallitusten kädet.

Pars virilis ante gloria.


2 kommenttia:

  1. Mikäs pelisysteemi teillä hurraa konehuoneessa? Jos on kotikutoinen, niin mitä kaupallista (lue: tunnettua) pelisysteemiä se muistuttaa?

    VastaaPoista
  2. Savage Worlds oli tässä pohjana, ja toimi oikein hyvin:) Minikamppis taas ei ollut suurikaan menestys - kolmeen pelikertaan ei saanut oikein ryhmän toivomaa, mielenkiintoista juonta. Vielä on pelinjohtajana kehittymistä :)

    VastaaPoista